Mickes livshistoria och karrier är så välfylld och omfattande så jag har omöjligt kunnat gå in
på detaljer, därför är detta en högst kortfattad och övergripande sammanfattning jag ger er.


Svullo, eller Micke Dubois som han egentligen hette, växte upp i Solna utanför Stockholm. Skolan var inte Mickes största intresse utan det var sport som gällde - och han var en riktigt talang i såväl hockey som tennis! I högstadiet hamnade Micke i obs-klass pga. alla hyss han ställde till med. Kanske var det ett resultat av att han mobbades för att han var för smal!!
Micke fortsatte aldrig sina studier utan tog lite småjobb på bl.a. tryckeri, bokförlag och som truckförare. För pengarna han tjänade åkte Micke till USA. Bodybuilding var inne och han tränade på samma gym som Arnold Schwarzenegger och blev stor som ett hus. När Micke kom tillbaka till Sverige ville han så småningom in i nöjesbranschen. Han ställde upp i en luftgitarrtävling med lyckat resultat. Han vann en deltävling och kom trea i finalen. Efter det gjorde han några uppträdanden på Berns. Sen blev det rockklubben Alexandra som han uppträdde på under namnet Captain Freak en gång i veckan i ett helt år. 1988 fick Micke idén till figuren Svullo.
Han träffade Hans Crispin och tillsammans bildade de duon Angne & Svullo. De orginella rollfigurerna fick ett ordentligt fäste i folkhemmet med tv-serien "Angne & Svullo - som senare blev en film.

Senare gjorde Micke ytterligare några filmer, bla. den kultförklarade Svullo grisar vidare. Han gjorde även några svängar in i musikbranschen genom att släppa singeln "För fet för ett fuck" som blev en riktig hit! Faktiskt bland de tio bästa låtarna på Svensktoppen. Det blev även några album - Ride on, Radio KRM och För fet för ett omslag. Dessutom en turne med Griståget, som bla. Eddie Meduza var med på.

På senare år medverkade Micke i div. TV-produktioner som tex. Lucas 8:18, Knäppa Klipp, Micke Nyfiken i Söndagöppet, Robot Wars osv. Det hann även bli en teaterföreställning på Intiman - Hur man lyckas i showbusiness utan att bli utbränd.

I November 2005 hände det tragiska. Efter en tids depression valde Micke att säga upp sig från livet.